på resa

Flygmat

Då var vi på väg. Overkligt tidigt men man får vara glad så länge barnen spritter av spänning när man väcker dem 4 på morgonen.
Vi har en gigantisk mataffär där vi bor i Palma med stort utbud av ekologiskt, gluten och mejerifria varor. Jag har ändå packat ned några favoriter bl.a  för att kunna baka lite utflyktsmackor och pannkakor till stranden.
Igår gjorde jag även ett gäng med bovetefrallor (från boken Nytt bröd) till dagens tidiga frukost och flygmat. En uppsättning kokade ägg, samt de sista cocktailtomaterna, morötterna och bananerna fick bli utmärkta komplement. Tjejerna hade valt sina favoritkakor att ta med dessutom, Sempers pepparkakor.
Frallorna provsmakades redan igår och för lilltjejen, som hade feber ja typiskt eller hur, var det de enda som gick ned tillsammans med en ”josa juice”.
Vi hann precis skörda våra första egna morötter och rödbetor. Så spännande att dra upp dem ur jorden tyckte vi allihopa! Avsmakes både i vår ”josa juice” och som nykokta tillbehör till kylskåpsrensningsmiddagen.
Skall givetvis rapportera under vår vistelse om hur vårt gluten och mejerifria liv ter sig i spansk form!

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.