Dessert/ mjölkfritt/ rawfood/ sockerfritt

Mandelfröjd | Hemgjord glass

Igår fick glassmaskinen jobba efter att svärmor häromveckan kom med ett urklipp
från Expressen på ett rawfood glassrecept. Det är från Hanna Reimers , grundare till glassföretaget Hannas rawfood delights. Hanna började experimentera med egen glass när dotterns eksem tvingade dem att utesluta bl.a animaliskt fett. Idag finns Hannas glass i små söta förpackningar i välsorterade mataffärer mem främst på storstädernas många trendiga hälsomatställen och rawfoodhak. Glassen innehåller heller inget vanligt socker. Summa summarum så var smaken på glassen nedan väldigt god. Om än en grynigare konsistens och inte lika gräddig. Barnen hade hunnit lägga sig när vi avnjöt den men ska se vad de säger om den efter maten idag 😉

Jag hade blötlagt 200gr mandlar så resten fick bli mandelmjölk med en nypa vanilj i. Finns ju en uppsjö recept och denna gång fick det bli från Emma Barremyr(ptbyemma). Min minsting drack ett glas till lunch men reflekterade över dess innehåll sedan i glas nummer två och sa: ”Mamma det har kommit fågelbajs i min mjölk”. Hon syftade på vaniljprickarna såklart 😉

Lyxig mandelglass med dadlar och citron

* 100gr mandel
* 3 dl vatten
* 2 msk kallpressad kokosolja
* 2 krm äkta vaniljpulver
* 16 urkärnade dadlar
* citronskal från en halv citron
* 3 msk färskpressad citronsaft
Blötlägg mandlarna i ca 1dygn. Skölj dem väl och skala dem. Blanda med vattnet och kör i mixer till en gräddig slät konsistens. Blanda i resten av ingredienserna och mixa. Häll sedan i glassmaskinen efter maskinens instruktioner alt. In ifrysen ca 3h. Rör då om ca var 30 min.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.