Igår fick glassmaskinen jobba efter att svärmor häromveckan kom med ett urklipp
från Expressen på ett rawfood glassrecept. Det är från Hanna Reimers , grundare till glassföretaget Hannas rawfood delights. Hanna började experimentera med egen glass när dotterns eksem tvingade dem att utesluta bl.a animaliskt fett. Idag finns Hannas glass i små söta förpackningar i välsorterade mataffärer mem främst på storstädernas många trendiga hälsomatställen och rawfoodhak. Glassen innehåller heller inget vanligt socker. Summa summarum så var smaken på glassen nedan väldigt god. Om än en grynigare konsistens och inte lika gräddig. Barnen hade hunnit lägga sig när vi avnjöt den men ska se vad de säger om den efter maten idag 😉
* 3 dl vatten
* 2 msk kallpressad kokosolja
* 2 krm äkta vaniljpulver
* 16 urkärnade dadlar
* citronskal från en halv citron
* 3 msk färskpressad citronsaft
No Comments