Hade svårt att landa middagsvalet för kvällen. En kombo av sug för lite allt
möjligt och vad som fanns i kyl, frys och skåp. Hade tinat både räkor och två bitar torskrygg. För att utgå ifrån vad barnen förmodligen skulle peta i sig mest av så fick det bli nuggets av torsken. Slank ned med god aptit tillsammans med kokt potatis. Sparris och fänkål i ugn med gott algsalt, rödbetor samt räkor och avokado fyllde våra tallrikar i tillägg.
Just nu rawfood glass in the making!
Fish nuggets
*2 bitar torskrygg
*1ägg
*1 dl quinoaflingor
*1 dl mandelmjöl
*Kokosolja
*Salt
*1ägg
*1 dl quinoaflingor
*1 dl mandelmjöl
*Kokosolja
*Salt
Skär fisken på tvären i centimertjocka skivor/medaljonger. Torka av dem väl med hushållspapper. Vispa upp ägget med en gaffel i en skål som rymmer att doppa fisken i. Blanda flingor och mjöl i en annan skål. Värm pannan med kokosolja. Salta på fiskmedaljonerna. Ta en bit i taget. Doppa en fiskbit i ägget och rulla det i mjölblandningen och direkt ned i pannan. Stek på medelvärme för en gyllebrun färg på båda sidorna.
Potatis, kokta sojabönor och en klick majonnäs är goda tillbehör.
Potatis, kokta sojabönor och en klick majonnäs är goda tillbehör.
No Comments