Fisk/ glutenfritt

Nuggande goda. | Fish nuggets

Hade svårt att landa middagsvalet för kvällen. En kombo av sug för lite allt

möjligt och vad som fanns i kyl, frys och skåp. Hade tinat både räkor och två bitar torskrygg. För att utgå ifrån vad barnen förmodligen skulle peta i sig mest av så fick det bli nuggets av torsken. Slank ned med god aptit tillsammans med kokt potatis. Sparris och fänkål i ugn med gott algsalt, rödbetor samt räkor och avokado fyllde våra tallrikar i tillägg.

Just nu rawfood glass in the making!
Fish nuggets
*2 bitar torskrygg
*1ägg
*1 dl quinoaflingor
*1 dl mandelmjöl
*Kokosolja
*Salt
Skär fisken på tvären i centimertjocka skivor/medaljonger. Torka av dem väl med hushållspapper. Vispa upp ägget med en gaffel i en skål som rymmer att doppa fisken i. Blanda flingor och mjöl i en annan skål. Värm pannan med kokosolja. Salta på fiskmedaljonerna. Ta en bit i taget. Doppa en fiskbit i ägget och rulla det i mjölblandningen och direkt ned i pannan. Stek på medelvärme för en gyllebrun färg på båda sidorna.
Potatis, kokta sojabönor och en klick majonnäs är goda tillbehör.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.