Idag blev min lunch resterna från gårdagens middag. Som förberedelse till veckan cleanse så får det bli fisk och vegetariskt denna vecka. Igår blev det därför en av tjejernas favoritfiskar. Fiskbiffar. Lite roligare sätt att servera fisk på och jag gör det oftast av lax eller en kombo av lax och någon typ av vit fisk. Igår var tillvalen tre sorters betor i ugn och råris samt majjo. Denna gång gjorde jag dem efter ett typ av”grundrecept” men jag varierar och ofta görs de mer thailiknande med en skvätt sesamolja i, fisksås och salladslök. Det gillar tjejerna. Man kan blanda i lite allt möjligt och anpassa det till smaken på tillbehören om inte annat. Bästa av allt, det går så fort!
Enkla fiskbiffar
- 500gr lax eller en mix av lax och någon vit fisk såsom torsk, kolja etc.
- 1 ägg
- 1 pressad vitlök
- salt och peppar
- en skätt fiskbuljong
Mixa allt i en matberedare och klicka upp i en medelvarm panna med kokosolja alt rapsolja i. Stek ett par minuter på var sida. Klart!
No Comments