Nästan i alla fall ;o) Därmed en utmärkt rätt att nyttja till att få i lite mer grönt.
Försöker också att få upp andelen nyttiga fetter samtidigt och har i kokosmjölk utan att för den saken ta bort den klassiska bolognesesmaken. Morötter brukar hos oss alltid åka i och finriven zucchini har lagts till standardlistan. För er, liksom jag, har barn som skyr ”gröna grejer” utom gurka så blandas zucchini enkelt ned i såsen ;o)
Barn och man utfodrade och jag ger mig av för eget mys med väninna. Älskar att få mat serverad lika mycket som jag gillar att laga den. ;o)
Köttfärssås med lite grönt
* ca 500g ekoköttfärs
* ca 200 ml eko passerade tomater
* 1/2 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
* 1 eko köttbuljong
* 1 finriven morot
* ca 4 cm finriven zucchini
* ev en skvätt balsamvinäger
* salt och peppar för avsmakning
* 1 tsk tamari (soja alt)
* 1 gul lök
* 2 vitlöksklyftor
Fräs köttfärssåsen. Tillsätt hackad vitlök och lök. Tillsätt alla övriga ingredienser, rör så att allt blandar sig väl. Låt småputtra gärna länge men minst 15 minuter.
Serverade idag med glutenfri pasta men varför inte sobanudlar, bönpasta eller zucchinipasta.
2 Comments
Sandra R
31 oktober, 2014 at 12:01Jag älskar att minska på köttmängden (eller ta bort helt) i köttfärssås. Kruxet är att barnen inte äter något grönsaksaktigt som är i bitar. Löken måste mixas jämn, passerade tomater istället för krossade, ingen svamp, inga morötter. Urtrist. Däremot gillar de när jag gör såsen på sojafärs. 🙂
Tack för ditt tips!
Sandra
31 oktober, 2014 at 21:50Det är ofta ett gissel med barn och grönsaker. Ibland får man smyga ned det men allt oftast så ska man nog bara konsekvent ställa fram det på bordet så att de ser att det är en naturlig del av måltiden. Alltid. Sojafärs är ett gott alternativ, likaså quornfärs tycker jag eller kycklingfärs. Tack själv!