Kött/ Tillbehör

En vild biff

Säsongsgrönsaker var det! Sista snutten pumpa gjorde jag pumpapuré
av från Anja Forsnors recept. Det hittar ni här. Potential till att bli en ”allkrydda”. Tror jag kan passa till det mesta. Varför inte på lite fröknäcke ;o) Mitt fröknäcke har ni här

Pumpapurén passade fint till kvällens kronhjortsbiffar. Visst lät det tjusigt ;o) Dock inte svårare än vanliga biffar men gjord på just tinad kronhjortsfärs från frysdisken. Älskar smaken av vilt och viltkött anses vara det bästa köttet för oss att äta då vilt är gräsbetande djur och inte får i sig tveksamt producerat foder och andra konstigheter. Kronhjortsfärsen är dessutom i en mer plånboksvänlig prisklass jämfört med älg och ren. Biffar är ju ofta uppskattat hos barn och med aioli och sobanudlar till så lät det ”mer mamma” ;o)

Kronhjortsbiffar

* ca 400 gr kronhjortsfärs tinad
* 1 ägg
* 1 krm örtsalt
* svartpeppar efter smak
* 1/2 tsk rosmarin

Blanda och forma till biffar alt köttbullar om man önskar. Stek i valfri olja.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.