Nu har vi ju flugit Ryanair några gånger och det fungerar strålande för er som tvekar.
Dock är maten under all kritik ja nästan brottslig om jag får uttrycka mig vackert. Kolla in menyn nedan. Svårt att hitta något mer onaturligt och mer näringsfattigt och samtidigt fullproppat med socker än Ryanairs meny. Att vara ute och resa med barn kräver dessutom att man kan hålla både sig själv och dem i en balans. Att välja något härifrån är ju som att be om skrik, gråt och trötta barn innan semestern ens har börjat. Hade istället packat ned en spansk tortilla med skinka, stekta ägg, grönsaksstavar, nötter och frukt. Avslutade med våra sista paleobarer jag hade köpt på mig för typ sådana här situationer ;o)
Ikväll testade jag något nytt som tillbehör, grönsakspuckar. Inspirerad av den fina bloggen Under vårt tak, en paleoblogg, så lät detta receptet gott. Jag lade dock till pressad vitlök i. Puckarna fick ackompanjeras av lammköttbullar. Ställde in både puckar och bullar samtidigt i ugnen. Praktiskt. Goda blev de men barnen rynkade på näsan då de smakat. Jag ger dock inte upp, puckar ska jag experimentera vidare med!
Broccolipuckar ca 12 st
150 gr broccoli
4 msk flytande kokosolja
3 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 ägg
2 nypor himalayasalt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk malen ingefära
sesamfrön
Sätt ugnen på 175gr. Mixa broccolin fint i en mixer. Blanda övriga ingredienser i en bunke och tillsätt sedan broccolin och blanda ihop väl. Forma till bollar som du plattar till. Strö sesamfrön på och in i ugnen på plåt med bakplåtspapper alt i en form insmord med lite kokosolja. Som författarna skriver så funkar det finfint som tilltugg till kvällsteet eller eftermiddagsfikan också.
No Comments