Skönt grönt/ Snacks/ Tillbehör

Knaprigt grönt | Svartkålschips

Grönkålschips syns ju lite varstans om uppmärksamheten dras till gröna grönsaker
och inte minst nu när det är säsong för alla möjliga kålsorter. Att göra chipsen hade jag inte kommit för mig ännu men med ett gäng svartkålsblad i kylen fick jag ett infall. Gud så gott det var! Till skillnad mot rotfruktschips som tar ganska lång tid i ugnen så var ju detta klart på 10. Mao ett spontansnacks. Roligast var ju dock att lilltjejen snackade på som om det hade varit vilka klassiska chips som helst. Blev dessutom riktigt sur på pappa sin när han tog de sista!

Så var ett nytt superduperfamiljesnacks invigt 😉
Grönkålschips eller svartkål(en liten skål)
* ca 4 svartkålsblad
* 1/2 msk olivolja
* havssalt/himalayasalt
Använde här svartkål. Sätt ugnen på varmluft 170C. Skär bort stammen längs med på varje blad. Du har sedan två bitar från varje blad. Skär varje bladbit på tvären ca 2 cm långa. Lägg allt i en bunke och blanda runt med olivolja och en nypa salt. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Försök att sprida dem så att de inte ligger på varandra. Osäker på tiden men ca 5 min. Håll lite koll. De är riktigt spröda och knapriga när de är klara!

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.