Fisk/ mejerifritt/ mjölkfritt

Torsk och ägg. En vardagsklassiker.

Torsken är som sagt omtyckt här hemma just nu och klart man passar på
när det frågas efter den till och med. Blev idag sugen på att göra den gamla klassikern kokt torsk med äggsås.

Givetvis i en tappning utan både vetemjöl och mjölk. Milda smaker hör ju till här men jag ställde ändå fram lite bacon och kapris till. Tyckte vi vuxna i alla fall var gott medan barnen nöjde sig med den enbart milda smaken. Den här middagen gör ni i ett huj! Family is good ;o)

Kokt torsk med äggsås (utan vetemjöl, mjölkfri) 4 port.
* 400-600g torskrygg/torskfilé (beroende på familjestorlek)
* maizena eller potatismjöl
* 1 pkt havregrädde eko
* 1,5 dl vatten
* 1 fiskbuljongtärning alt fond
* örtsalt
* 3 kokta ekoägg
Koka upp vattnet och vispa ut buljongen. Dra ned på värmen och tillsätt havregrädden. Ta 2 msk vatten och red en msk maizena eller potatismjöl. Vispa ned blandningen lite i taget för önskad redd sås. Smaka av och tillsätt örtsalt och ev vitpeppar om så önskas. Hacka äggen och tillsätt i såsen. Häll såsen över fisken som först fått sjuda i lättsaltat vatten ett par minuter. Servera med ärtor, ångkokad broccoli och eventuellt råris, potatis, quinoa. 

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.