redan första advent med resultatet av två tjatande barn som vill äta upp det. Efter att tomten har kommit säger en annan pedagogisk som om en treåring och en femåring har fått med sig en sådan tidshorisont ännu .. ;o)
Men pepparkakssmak och lukt kan man ju njuta av ändå utan att stoppa dem i just den klassiska pepparkakan. Här åkte den ned i vår efterrätt och blev till en pepparkaksmuggkaka. Jag har alltid haft mjuk pepparkaka som en fikafavorit så jag var lycklig som ett barn över denna. Dessa muggkakor anser jag vara ett så bra sätt att få i barnen nyttiga fetter och även lite extra protein. Utmärkt som kvällsmål till de små som behöver fylla på förråden efter dagens äventyr (och inte alltid så näringstät mat på dagis tyvärr …) En klick kokos eller sojagrädde till den här så kvalificerar den sig även in i de finare adventsfikasalongerna ;o)
Pepparkaksmuggkaka
Ingredients
- * 1 dl havregryn(alt 2 msk mandelmjöl)
- * 1/2 dl kokosmjöl
- * 1 dl kokosmjölk
- * 2 tsk pepparkakskrydda
- * 1 msk honung
- * 2 ägg
- * 2 tsk bakpulver
Instructions
Vispa ihop alla ingredienserna och fördela dem i två muggar alt två mindre skålar insmorda som kan använda i mikron, insmorda i kokosolja.
Fyll dem till hälften då kakan stiger i mikron och svämmar över med för mycket i koppen/skålen.
Kör i mikron på full effekt 2-3 min.
Börja med närmare två min men det är beroende på ugn.
Vänd upp på en tallrik och servera varm.
.
3 Comments
Anonym
8 december, 2014 at 16:03stämmer verkligen mängden kokosmjöl i förhållande till mjölken? kokosmjöl sväller ju så mycket…, tack o kram
Sandra
9 december, 2014 at 15:58Hej! Var tvungen att tänka till men den blev lagom geggig och det var nog summa summarum med ägget som bidrog till det. 🙂
Sandra
9 december, 2014 at 20:59Receptet ovan är ändrat en aning för er som hunnit testa. Testade igen med hela ägg och med mindre mängd kokosmjöl. Fungerade fint det med 🙂