Hade plockat fram torskrygg från frysen imorse. När det var dags att
fixa middagen var jag sugen på något åt thaihållet. Resultatet blev omtyckt av stora och små med en mild men smakrik sås gjord på bl.a kokosmjölk, curry och lite honung. Fisken ångkokade jag då barnen brukar vilja ha det uppdelat. Ångkokning i denna praktiska ångkorg köpt för en femtiolapp använder vi mycket och passar alla kastruller. Mest till grönsaker såsom broccoli, blomkål och morötter men perfekt till fisk. En snabb anrättning som slår hämtmat från thaikiosken både i smak och tid ;o)
Här har ni en sneak peak av nyårsdesserten imorgon….
Mild thaigryta med ångkokt torsksrygg (4 port)
(givetvis går det utmärkt med kyckling eller något vegetariskt. Även grönsakerna är efter smak och kylskåp för dagen)
* 4 portionsbitar torskrygg
* 1 burk kokosmjölk
* 1 stor vitlöksklyfta
* 1 gul lök
* 1/2 fänkål
* 1 broccolihuvud
* 1 msk tamarisoja
* 1 hönsbuljongtärning/fond
* 1/2 msk honung
* 1 krm curry
* 1 krm spiskummin
* 1/2 msk strimlad färsk ingefära
* 2 msk kokosolja
Fräs finhackad vitlök och klyftad lök i kokosoljan. Tillsätt tamari, curry och spiskummin. Fräs ihop. Häll i kokosmjölken och tillsätt buljong och honung. Rör om ordentligt så kryddorna blanda ordentligt i mjölken. Låt det småputtra på svag värme och dela broccolin i buketter och stammen i slantar samt fänkålen i större bitar och lägg i allt. Även ingefäran. Låt småputtra under lock ca 10 min. Vid 10 min så börja ångkoka fisken(salta lätt) alt. ångkoka fisken i vanlig kastrull med vatten som endast täcker botten av kastrullen. Ca 2-3 min beroende på tjocklek. Lägg för grytan och lägg fisken ovanpå. Barnen åt råris till och vi komplettera med räkor.
No Comments