Mellanmål/ mjölkfritt/ Snacks/ sockerfritt

Rullade rester | Chokladbollar

Enkelhet slår det mesta. Särskilt en vardag då tiden är knapp.
Här blev det ikväll delade kycklingfiléer stekta i vitlök, kokosolja och örtsalt. Ångade grönsaker, oliver och quinoa samt ett lass med gurkskivor. Samt några goa chokladbollar till efterrätt….

Ja här har vi två storkonsumenter av gurka. Just den grönsaken som är så dyr ekologisk men men ….
I kylskåpet stod burken med hasselnötsmjölet efter min nötmjölk. Fick ett infall och tog fram matberedaren. Någon typ av bollar med choklad fick det bli. Sen vet man aldrig om det behagar de små. Idag var de poppis så flertalet försvann ned i de små magarna. De är ganska osöta men låt barnen smaka innan du tillsätter mer sötning. Mindre sötning och mindre sötsug är alltid eftersträvansvärt.

Chokladbollar
* ca 1 dl sats finkrossade hasselnötter alt. mandel från nötmjölk. Köpt mandelmjöl går fint också.
* ca 8-10 blötlagda dadlar (blötlägg 1 h)
* 1/2 msk kakao
* 1/2 tsk frystorkat kaffepulver
* 1/2 tsk vaniljpulver
* nypa havssalt
* 1/2 dl riven kokos
* 1/2 dl havregryn
* 1/2 dl flytande kokosolja
* ev. lite honung för extra sötning då de är ganska osöta
Mixa dadlar och kokosflingor så fint som möjligt. Mixa i resten till en jämn massa. Är den för torr så tillsätt lite mer olja. För kladdig lite mer havregryn alt kokos. Rulla och ställ i kylen.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.