Kött/ Middag

Som lasagne | Köttfärspaj LCHF

Sist det blev paj här hemma var till kräftorna i fjol. I helgen var dagen då jag fick för mig att det var dags igen. Nu njuter vi av de sista bitarna till en solig middag.

Det är svårt att göra en pajdeg tycker jag utan smör. Kände för en riktig krämig paj så det blev en LCHF paj dvs jag gick all in på mejeriprodukter. ”Mamma det smakar lasagne” sa barnen även om de dissade själva pajdegen. Den knaprade vi i oss dock för gud så god pajdeg det blev!

Smidigt att frysa in i portioner och ha med till både jobb och utflykter.

Köttfärspaj

Serves: 5-6
Cooking Time: 1h

Ingredients

  • * ca 500g köttfärs gärna från gräsbetande djur
  • * 1 gul lök
  • * 2 vitlöksklyftor
  • * 1 msk tomatpuré
  • * 1 krm kanel
  • * 1 krm muskotnöt
  • * 1 msk herbes de provence
  • * salt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk sesamfrön (kan uteslutas)
  • 1 msk fiberhusk
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde eko
  • 1 dl valfri riven lagrad ost
  • pajform
  • ugnsfolie

Instructions

1

Sätt ugnen på 170C.

2

Blanda smör mandelmjöl, kokosmjöl, lite samt, fiberhusk och 1 ägg till en jämn pajdeg. Knåda gärna ihop med händerna.

3

Tryck ut den i en pajform och ställ i kylen ca 30 min.

4

Fräs färs, vitlök och hackad lök i en panna varsamt tillsammans med herbes de provence.

5

Förgrädda pajdegen ca 10-15 min i ugnen.

6

Blanda 2 ägg med vispgrädden, lite salt, muskotnöt, tomatpuré, kanel och riven ost.

7

Fördela köttfärsen jämnt i pajskalet och fördela ovanpå det äggblandningen.

8

In i ugnen. Håll koll på pajkanterna. Börjar de bli bruna så ta ut pajen och riv foliestrimmor och sätt på kanterna. Sedan tillbaka in i ugnen totalt ca 35 min beroende på ugn. Kontrollera med sticka.

9

Servera med en krispig sallad!

 

2 Comments

  • Reply
    Marina
    27 juni, 2017 at 16:20

    Vill du dela med dej av receptet på pajdegen?

    • Reply
      Sandra
      3 juli, 2017 at 09:52

      Hej Marina! Självklart ska receptet delas och det hade visst gömt sig då jag missat att dela receptdelen i inlägget. Nu ser du receptet och tack för påminnelsen av receptet. Det ska jag själv göra nu för det är en så grymt god paj! Trevlig sommar! Sandra

    Leave a Reply

    Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.