För er som gjort äppelmos av era äpplen eller har en burk i kylen. Recept på enkel mjuk äppelkaka passar till helgfikan och är ytterst snabbgjord. Trevlig helg under solen!
Mjuk äppelkaka
Ingredients
- * 1/2 dl mandelmjöl
- * 3/4 dl kokosmjöl
- * 1/2 dl flytande kokosolja
- * 1 tsk fiberhusk
- * 1/2 tsk bakpulver
- * 1 krm vaniljpulver
- * 1/2 tsk kanel
- * 1/2 tsk kardemumma
- * 3 ägg
- * 1/2 dl osötad äppelsylt
- * 2 msk honung eller lönnsirap
- * riven kokos
- * form ca 10*15 cm
Instructions
1
Vispa ägg och honung vitt och poröst.
2
Rör ned kokosoljan och äppelmoset.
3
Blanda de torra ingredienserna och blanda väl i äggsmeten.
4
Låt sväll ett par minuter.
5
Smöra formen och strö kokos i ett jämnt lager i botten.
6
Bred ut smeten jämnt och grädda i ugnen ca 20 min 175C.
7
Vänd kakan upp och ned på ett fat.
8
Servera med bär och grädde/kokosgrädde.
No Comments