Ja vi fick napp! Små söta abborrar fastnade på kroken under vår skärgårdshelg och min dotter fick lära sig innebörden av tålamod.
I fredags luktade huset gott av nygräddat. Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Så till lördagsfrukosten avnjöt vi denna goda skapelse, ett omgjort recept av Jessicka Frej och hennes bok Baka gott utan gluten. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen.
* 20 g jäst
* 600g vatten
* 60 g linfrön
* 30 g sesamfrön
* 60 g honung, dadelsirap eller lönnsirap
* 20 g nyponskalsmjöl
* 30 g chiafrön
* 1/2 tsk brödkryddor
* 2 krm spiskummin
* 1 tsk salt
* 60 g rårismjöl
* 120 g bovetemjöl
* 60 g kokosmjöl
* 30 g psylliumfröskal
* smör eller olja till formen
* bovetemjöl att strö över brödet
* använd en köksvåg för att mäta upp ingredienserna
Lös upp jästen väl i vatten. Tillsätt all ingredienser och blanda väl. Smörj en form ca 11/2 L och häll i degen. Jämna ut degen och strö bovetemjöl över. Låt jäsa i ca 1,5 h. Grädda i 175C i 75 min. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.
No Comments