Baka/ Dessert/ Fika

Fredagsfikan | Morotskaka

I fredags var det min tur att ta med fredagsfika på jobbet. De undrar alltid vad jag ska hitta på i en värld utan spannmål och gluten, vitt socker och mjölk.

Jag tog en favorit jag gjort förr från den mysiga paleosajten www.undervarttak.se. Drivs av Magnus och Jenny och är liksom jag utbildade kostrådgivare Paleo/LCHF hos mf gruppen.

En aningens dåligt planerat från min sida då ingredienserna till denna är basvaror hemma hos oss. Vanligen. Gick på det säkra och därmed bet på kokosflingor att göra frostingen av. Det löste jag dock med en egen lyckad variant på kokosgrädde väl avrunnen. Recept nedan.
Det blev ett bra slut på veckan! Kollegorna nöjda och glada begav sig hemåt med morotskaka i magen. (Förmodligen lite extra nöjda utan att veta om att ett balanserat blodsocker bidrar till det jömfört med den traditionella vetelängden!)
Morotskakan hittar ni här
Frosting på kokosgrädde

* 1 burk kokosmjölk/grädde. Viktigt att den är oskakad!
* 1 msk lönnsirap eller honung
* finrivet skal från 1 citron eller lime
* 1/2 krm vaniljpulver
Separera den fasta kokosen från vätskan i burken. Vispa ihop det fasta med övriga ingredienser. Ställ kallt och bred på kakan strax innan servering.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.