Däribland kokosmjöl, bovetemjöl, fiberhusk, vaniljpulver, raw kakao, chiafrön etc. Medelhavd var även en bovetelimpa som skivad åkte in i frysen där nere. Den tog ju naturligt nog slut och längtan efter något mjukt på morgonen i tillägg till våra Finn Crisp som barnen brukar knapra på, blev stor. Jästbröd tar för lång tid och inte passande under dagsutflykter som följande luftiga bovetefrallor blev till en morgon. Supergoa och håller sig i flera dagar. Gick också utmärkt att frysa in. Bäst av allt är att de kan göras samma morgon man ska njuta av dem till frukost!
Bovetefrallor
Ingredients
- * 2 ägg
- * 2 dl bovetemjöl
- * 1,5 dl kokosmjöl
- * 1,5 msk chiafrön
- * 2 msk fiberhusk
- * 50 gram smör, ghee eller kokosolja (jag använde ghee)
- * 3 dl vatten
- * 1 tsk salt
- * 1 tsk brödkryddor
- * 2 tsk bakpulver
Instructions
Sätt ugnen på 200C.
Vispa äggen poröst.
Om smör så smält det och häll i äggen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ned i äggblandningen.
blanda väl med vattnet.
Låt svälla ett par minuter.
Rulla till mindre bullar och lägg på en bakplåtsförsedd plåt.
Grädda ca 15 min i ugnen.
Låt svalna något innan ni skär i dem.
1 Comment
Jannica Bengtsson
21 september, 2015 at 20:49Testat för nu börjar Felix på bygge och då måste det finnas ngt till fika. Hoppas han blir nöjd ?