alternativa klassiker/ Kött

Nya smaker | Kålpudding

Det här är en rätt som jag tycker är så himla god. Vet inte riktigt vad det kan vara men rädd för att det kan vara den speciella goda smaken som sirapen gör med kålen.
Ja sött är ju gott! Tur att det endast används som en lite smakhöjare här. Det är ju en sådan praktisk rätt med få ingredienser och lättlagat.   vore ju klockrent om barnen tar till sig det här. De pillade ju ut den goa köttfärsen mestadels men som allt nytt så fick de lov att smaka och faktiskt så fick den äldre damen i sig nästan allt. Som mycket annat så skall smaker vänjas in och barn behöver en startsträcka men man ska inte ge upp bara för att de rynkar lite på näsan när smakerna är ganska så naturligt.

Kålpudding

* 1 litet kålhuvud
* 2 små gula lökar
* 2 msk lönnsirap alt honung
* salt och peppar
* 1 dl buljong
* 500 gram färs, vilken som fungerar
* fett
* ev. vispgrädde

Skiva löken fint, strimla kålen fint med mandolin, osthyvel eller bara med kniv. Värm valfritt fett i en stekpanna och stek lök och kål varsamt så att det mjuknar och får lite färg. Salta efter behag. Tillsätt sirapen och blanda väl i några minuter. Fördela halva mängden kål i en ugnsform. Blanda färsen med salt och peppar samt 1 dl buljong. Platta ut färsen över kålen. Fördela resten av kålen över färsen. In i ugnen i ca 175C i 30-40 min.

Vi hällde en skvätt grädde över barnens portioner. Jättesmarrigt!

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.