Här kommer ett recept på något av det grönaste grönt, broccoli! Min svägerska bjöd oss på den härom söndagen tillsammans med paleovåfflor. Supergod söndagslunch och tjejerna åt upp varenda sked soppa. I lördags hade vi idétorka i kombo med lite trötta för en storslagen middag. Det fick bli soppa och till den festade vi loss med några goda ostar och finn crisp. Finn crisp är faktiskt vårt enda undantag här hemma vad gäller gluten. Det innehåller väldigt lite gluten och hellre de än de raffinerade glutenfria knäckebröden som finns tänker vi.
Varför inte imorgon? Broccolisoppa och våfflor istället för ärtsoppa och pannkaka!
Här är recept på våfflor – Paleovåfflor
Broccolisoppa
Ingredients
- Broccolisoppa
- * 2 broccolihuvuden
- * 1 mindre sötpotatis
- * 1 vitlöksklyfta
- * 1 gul lök
- * örtsalt
- * fett såsom kokosolja, talg eller smör
- * stavmixer eller mixer
Instructions
1
Fräs grovt hackad lök i generöst med fett i en kastrull.
2
Grovdela broccolin och lägg ned i kastrullen.
3
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg i.
4
Tillsätt vatten så att det precis täcker grönsakerna.
5
Tillsätt eventuellt lite färsk buljong om ni har.
6
Koka under lock tills helt mjukt.
7
Mixa helt slät och smaka av med örtsalt och vitpeppar.
8
Servera gärna med ägghalva. De gillade barnen.
No Comments