alternativa klassiker/ Baka/ Familjebalans/ Familjefavoriter

Fredagsfavoriten | Tortillabröd

I fredags var det guldkant på kvällen då äldsta dottern fick över en kompis. Min fråga på vad man önskar sig till ett sådant fredagsmys genererade ett blixtsnabbt svar – tacos!

Tänk vad våra gamla vanor hann prägla de små… Men det är lugnt. Numera har vi hittat alternativ till vetetortillas, nachos och sockrade såser.

För andra gången så äter de med god aptit upp mina egengjorda tortillas på ett blandmjöl av bovete, majs, potatismjöl bl.a. Köpte för ett tag sedan en påse jyttemjöl på ICA för att testa och det är ganska praktiskt faktiskt. Ett kanonalternativ i en barnfamilj som en fredag då och då kör tacotema men vill undvika vete, gluten och alltför raffinerade produkter med läskiga vegetabiliska fetter.
Våra barn är vana men bästa testet är ju deras vänner. Även vännen åt upp sin tortilla gladeligen!
 

Glutenfria tortillas

Serves: 4-5 st
Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • * 2 dl jyttemjöl
  • * 2 dl kallt vatten
  • * 1/2 msk fiberhusk
  • * havssalt

Instructions

1

Vispa ihop alla ingredienser. Låt stå 5 min.

2

Dela degen i 4-5 bitar.

3

Rulla varje del till en boll.

4

Använd lite mer mjöl och kavla ut tunt.

5

Hetta upp en stekpanna.

6

Stek tortillan i torr panna på varje sida tills de ha fått färg.

7

Lägg dem direkt i en ren handduk på varandra.

 

 

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.