Tillbehör/ Vego

Rått och sött | Rårakor

Häromkvällen så mixade jag ihop en favorit hos oss men som vi inte gjort på ett tag. Fiskbiffar. Denna gång på lax och torsk och alltid med lite sesamolja och vitlök som smaksättning. Till det kan man ju servera det mesta men nu när barnen fått smak för sötpotatis så blir det ofta det.

Fick för mig att testa rårakor denna gång. Stärkelsen i potatis binder ihop rårakorna men jag blev osäker på hur bra sötpotatisen skulle binda sig så jag safade med att krama in lite potatismjöl.
Jisses va goda de blev! Det här är ett potentiellt tillbehör på nyår helt klart! Kanongott till både fisk och en god köttbit. Knappt att det behövs ett recept men så här gjorde jag iaf…
Rårakor sötpotatis
* 1 normalstor skalad sötpotatis
* 1 gul lök
* 1-2 tsk ca potatismjöl (beroende på mängden potatis)
* smör eller ghee att steka i
Riv lök och sötpotatis på rivjärn. Tillsätt potatismjöl och blanda in det väl. Värm uppbfett i stekpannan och stek på båda  sidor på högre värme men utan att bränna dem men ändå få en knaprig yta. Njut av dem nystekta.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.