Familjebalans/ Kalas/ Mellanmål

Varmt mellis | Minipizzor

Fick ett infall igår. Hade hämtat barnen tidigare då en av tjejerna behövde få komma hem och kurera en förkylning. Kalla dagar så ett varmt mellis är ju extra gott. Pizza! Mmm.

Dessa blev himla goda och givetvis naturligt glutenfria. För den som vill ha mer lågkolhydrat så test med ett nötmjöl. Ska testa det också någon dag men denna gång blev det på majsmjöl.

Minipizzor

Serves: 2-3
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • * 1,5 dl majsmjöl (för lågkolhydrat så ta nötmjöl)
  • * 2 msk kokosmjöl
  • * 1 tsk bakpulver
  • * 1/2 msk fiberhusk
  • * 2 krm örtsalt
  • * 2 krm lökpulver
  • * 1/2 dl olivolja
  • * 2 ägg
  • * 2 msk vispgrädde alt kokosgrädde
  • * 1,5 dl riven lagdrad ost
  • * skuren skinka
  • * pizzakrydda
  • * tomatpure

Instructions

1

Sätt ugnen på 170C.

2

Vispa äggen poröst.

3

Tillsätt olivoljan och grädden.

4

Blanda ihop torrvarorna och blanda väl. Låt stå 5 min.

5

Klicka ut ca 10 klickar på bakplåtspapper och försöka breda ut tunt och runt.  

6

Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.

7

Ta ut och bred ut lite tomatpure på varje.

8

Fördela skuren skinka på och toppa med riven ost och pizzakrydda.

9

Sätt ugnen på grill och ställ in plåten högre upp och låt osten smälta och få en aning färg.

10

Ät nygjorda!

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.