Dessert

Smul vintertid | Snabb smulpaj

Fredagsmys igår blev i form av en smulpaj för oss. Avnjöts i soffan framför Wild kids. En helt ok avslutning på jobbveckan!

Varför gör man inte smulpaj på sommaren? Lika gott som på sommaren och inga problem att göra glutenfri och sockerfri. Vi avnjöt den med vispgrädde och kokosgrädde.

Smulpaj hallon/äpple

Serves: ca 4
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • * 2 dl mandelmjöl
  • * 1/2 dl ghee (kan byta ut mot rumsvarmt smör ca 1/2 dl eller kokosolja)
  • * nypa havssalt
  • * 1/2 dl riven kokos
  • * 1/2 dl sötströ
  • * 1 krm vaniljpulver
  • * 1/2 tsk av vardera kanel och kardemumma
  • * 1 tsk lucumapulver (Renee Voltaire's kan köpas på ICA bl.a.)
  • * 1 msk potatismjöl
  • * 2 dl frysta hallon
  • * 1 rivet syrligt äpple

Instructions

1

Fördela frysta hallon i en mindre form.

2

Strö 1/2 msk potatismjöl över.

3

Fördela det rivna äpplet över hallonen.

4

Strö över hälften av kanelen.

5

Blanda ihop mandelmjöl, kokos, kryddor, potatismjöl, sötströ.

6

Häll i fettet och blanda väl med en gaffel.

7

Fördela jämnt över äpplena som ett täcke.

8

Grädda i 175C ugnen ca 20 min tills lagom färg.

9

Servera med valfritt tillbehör.

 

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.