Kött

En flirt med barndomen | Köttfärslimpa

Köttfärslimpa hör till i alla fall min barndom. Himla praktisk rätt dessutom.

Jag är himlans förtjust i kålpudding också och då vi inte lyckats, ännu, att få barnen att uppskatta kål så är just denna kombo finemang. Köttfärslimpa med kål. Den goda krämiga såsen får man sedan snabbt till av skyn, grädde/kokosmjölk och lite soja. Just denna gång hade barnen varsin kompis på besök och all fyra åt förnöjt upp och lekte vidare.

Köttfärslimpa med kål

Serves: 6
Cooking Time: 1h

Ingredients

  • * ca 600g köttfärs gärna gräsbeteskött
  • * 3 dl färsk riven vitkål
  • * 1 msk honung
  • * 1 msk soja
  • * örtsal, salt och peppar
  • * 2 rivna gula lökar
  • * 1 msk fiberhusk
  • * 1 ägg
  • * 2-3 dl kokosmjölk alt vispgrädde
  • * 1 msk potatismjöl
  • * 1 msk soja

Instructions

1

Sätt ugnen på 175C.

2

Lägg den rivna kålen i en kastrull med smält smör eller ghee.

3

Tillsätt honungen, örtsalt och blanda runt. Låt kålen bli lite mjuk och glansig.

4

Blanda i sojan i kålen.

5

Blanda färsen med riven gul lök, salta och peppra samt tillsätt ägg och fiberhusk.

6

Blanda nu i kålen ordentligt i färsen.

7

I en ugnsfast form, forma kålfärsen till en limpa.

8

Tillaga i mitten av ugnen ca 30-40 min beroende på tjocklek på limpan.

9

När det är genomfärdig så sila skyn ner i en kastrull.

10

Tillsätt grädde eller kokosmjölk och vispa ned eventuellt lite potatismjöl utblandat i lite mjölk för att såsen skall tjockna till sig lite. Smaka av med soja i såsen.

11

Låt puttra ihop några minuter.

12

Servera med grönsaker, blomkålsris(riven blomkål som fått koka ca 1 min i lättsaltat vatten) och lite tinade lingon utrörda i honung ev.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.