Resor är ofta påfrestande och vi har sedan länge kört med egen mat med oss när vi beger oss iväg, både med bil och flyg. Dels för att det oftast finns så dåligt utbud och mest för att säkra att man orkar och att vi håller ett jämnt blodsocker med näringstät mat under hela resan.
Flygresor förbereds lite mer noga och imorgon så reser vi middagstid så då packar vi ned bl.a dessa smarriga kycklingsticks. Marinerade över natten och stekta i ugn. Lätt att äta med en gaffel på flyget.
Alla har väl sin favoritmarinad och min innehåller ganska klassiska ingredienser. Jag har dock ganska generöst med honung som är extra gott till kyckling och ger en rundare smak i kontrast till de smakrika kryddorna.
När jag gör dessa hemma så är det ofta i picknicksammanhang eller barnkalas. Då trär jag dem på pinnar innan de åker in i ugnen.
Marinerade kycklingsticks
Ingredients
- * 700G kycklinginnerfilé
- * 2 msk honung
- * 1/2 dl ekologisk kallpressad olivolja
- * 2 msk ghee
- * 1 tsk vitlökspulver
- * 1 tsk finriven färsk ingefära
- * (ev. 1 tsk chipotlekrydda (Santa Marias med kvarnmunstycke))
- * 1 msk tamarisoja
- * 1 tsk sesamolja
- * 1/2 tsk örtsalt
- * 1/2 tsk curry
- * 1 tsk paprikapulver
Instructions
Blanda alla ingredienser väl och se till att blanda ordentligt med kycklingen.
Täck med plast eller lägg i påse och låt marinera över natten.
Sätt ugnen på 150C och fördela kycklingen i en form.
Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
Vänd på dem efter halva tiden.
Se till att de är helt genomstekta.
No Comments