Fisk

Inget kul att erbjuda | Tonfiskpaj

Nähäpp! Ungefär så kändes det när jag öppnade kylen häromdagen. Inte mycket kul den erbjöd. En tanke om paj dök upp i huvudet och på den vägen blev det.

Med basvaror såsom mandelmjöl, smör, ägg och någon typ av grädde så har du en pajdeg till att börja med. I frysen hittar man ofta något och en burk tonfisk är ofta förekommande i vårt skafferi. Smak från örtsalt och lökpulver och voila en supergod vardagspaj som barnen gillade. Det går hyfsat fort och är en räddare i nöden.

 

Tonfiskpaj

Serves: 6
Cooking Time: ca 1 h

Ingredients

  • * 50g rumsvarmt smör ( alt ghee eller kokosolja i fast form)
  • * 1 msk fiberhusk
  • * 1 ägg
  • * 1,5 dl mandelmjöl
  • * 0,5 dl kokosmjöl
  • * salt eller örtsalt
  • * ugnsfolie och en form ca 20-22cm
  • * 1 dl fryst hackad spenat eller grönkål
  • * 3 ägg
  • * 1/2-1 tsk örtsalt
  • * 1 dl grädde - vispgrädde eller kokosgrädde(om kokosmjölk så ta så mkt av de tjocka kokoslagret som möjligt)
  • * ca 1 tsk lökpulver
  • * 1 burk avrunnen tonfisk i vatten
  • * 1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)

Instructions

1

Sätt ugnen på 175C.

2

Knåda ihop ingredienser till pajdegen. Låt vila ca 10 min.

3

Tryck ut den i pajformen. Gör gaffelmärken i pajen och grädda i ugnen ca 15 min.

4

Riv av smala remsor folie och lägg över kanten på formen och pajkanterna. Detta för att inte bränna de knapriga kanterna på pajen.

5

I en kastrull låt spenaten/grönkålen tina och koka bort vattnet.

6

Tillsätt kryddor. Tyvärr så höftade jag en del med örtsaltet ochvlökpulvret så smaka dig fram.

7

På låg värme, rör i grädde och tonfisk.

8

Stäng av plattan och rör i äggen och blanda väl.

9

Häll i den i pajformen och strö osten över (kan uteslutas)

10

Grädda i ugnen ca 30 min alt tills äggstanningen har satt sig och pajen fått fin färg.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.