Med basvaror såsom mandelmjöl, smör, ägg och någon typ av grädde så har du en pajdeg till att börja med. I frysen hittar man ofta något och en burk tonfisk är ofta förekommande i vårt skafferi. Smak från örtsalt och lökpulver och voila en supergod vardagspaj som barnen gillade. Det går hyfsat fort och är en räddare i nöden.
Tonfiskpaj
Ingredients
- * 50g rumsvarmt smör ( alt ghee eller kokosolja i fast form)
- * 1 msk fiberhusk
- * 1 ägg
- * 1,5 dl mandelmjöl
- * 0,5 dl kokosmjöl
- * salt eller örtsalt
- * ugnsfolie och en form ca 20-22cm
- * 1 dl fryst hackad spenat eller grönkål
- * 3 ägg
- * 1/2-1 tsk örtsalt
- * 1 dl grädde - vispgrädde eller kokosgrädde(om kokosmjölk så ta så mkt av de tjocka kokoslagret som möjligt)
- * ca 1 tsk lökpulver
- * 1 burk avrunnen tonfisk i vatten
- * 1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)
Instructions
Sätt ugnen på 175C.
Knåda ihop ingredienser till pajdegen. Låt vila ca 10 min.
Tryck ut den i pajformen. Gör gaffelmärken i pajen och grädda i ugnen ca 15 min.
Riv av smala remsor folie och lägg över kanten på formen och pajkanterna. Detta för att inte bränna de knapriga kanterna på pajen.
I en kastrull låt spenaten/grönkålen tina och koka bort vattnet.
Tillsätt kryddor. Tyvärr så höftade jag en del med örtsaltet ochvlökpulvret så smaka dig fram.
På låg värme, rör i grädde och tonfisk.
Stäng av plattan och rör i äggen och blanda väl.
Häll i den i pajformen och strö osten över (kan uteslutas)
Grädda i ugnen ca 30 min alt tills äggstanningen har satt sig och pajen fått fin färg.
No Comments