Dessert/ mjölkfritt/ naturligt sötad

Grön svalka | Mjölkfri mintglass

Jag hade turen i söndags att få njuta av min födelsedag under en stor sol och sommarvärme i luften.
Slutet av maj bjuder ofta på den första sommmarvärmen och med det kommer ofta lusten att äta något svalkande såsom glass.

Vad gäller mejeriprodukter så äter vi vispgrädde, fet yoghurt(minst 10% men gärna rysk med 17%) och smör för den höga halten bra fetter. De fetaste mejeriprodukterna är också de minst processade. Det ger en bra blodsockerbalans och lång mättnad och är nuförtiden ett stående inslag i barnens frukostar. Enligt många är det inte strikt paleo. Dock en form av paleo som blir allt vanligare är den som just inkluderar de fetaste mejeriprodukterna. För att ge den ett epitet så kan ni söka på ”primal”.
Jag har dock ännu inte gjort glass på just vispgrädde utan gillar mina varianter på kokos och mandelmjölk. Den här goda gröna mintglassen var en favorit i repris och får sin gröna färg med hjälp av fryst spenat. Pricken över är riven mörk choklad, antingen att strössla på eller ha i själva smeten innan den fryses.
 

Mejerifri mintglass

Serves: 4
Cooking Time: >1h

Ingredients

  • * 5 dl mandelmjölk (här finns recept på hemmagjord)
  • * 8 urkärnade mjuka dadlar (medjool, finns ofta i papperkartonger i fruktdisken)
  • * 1/2 tsk vaniljpulver
  • * 1/2 dl flytande kokosolja
  • * 2 äggulor (kan uteslutas)
  • * 1 tsk pepparmyntsolja/extrakt
  • * 2 msk fryst bladspenat

Instructions

1

Börja med att mixa mjölken med dadlar och spenat så att det blir helt slätt.

2

Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop.

3

Har ni en glassmaskin så tillsätter ni smeten enligt maskinens instruktioner. Annars så hälls glassen upp gärna i en avlång brödform och ställer in i frysen.

4

Rör om var 30 min tills glassen har fått en hård jämn och krämig konsistens.

5

Beräkna ca 3-4h total frystid.

6

Innan servering ställ den i kylskåpet ca 30 min innan ni ska äta.

7

Skeda upp och njut!

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.