Frukost/ jul/ Tillbehör

Pepparkaksburk | Granola

Man kan behöva lite alternativ till frukost. Särskilt sådana som gör att barnen blir mätta och håller sig under dagen. Receptet på rawfood bollar med pepparkakssmak är omtyckt och gav mig iden att göra granola med just pepparkakssmak som tjejerna kan ha på kokosyoghurt, annan fet yoghurt eller i nötmjölk. Gott även som efterrätt med frukt och grädde.

Pepparkaksgranola

Serves: 10
Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • * 1,5 dl blötlagda(viktigt!) nötter (blanda som du vill t.ex cashews, valnötter, mandlar, hasselnötter, macadamia)
  • * 1 dl kokosflingor
  • * 1 dl havregryn (kan uteslutas)
  • * 2 msk kokosolja (1msk utan havregryn)
  • * 1msk honung
  • * 1/2 dl vatten (endast 1,5 msk utan havregryn)
  • * 1 tsk pepparkakskryddblandning
  • * 1 krm havssalt
  • * torkade bär/frukt 

Instructions

1

Sätt ugnen på 175C. Blanda vatten, kokosolja, sötning och kryddor i en kastrull. Låt blanda sig på svag värme. Skölj nötterna och blanda med de torra ingredienserna, förutom torkade bär/frukt, i en skål. Häll över vätskan och blanda väl. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Sänk ugnen till 150C. Granolan har fått fin färg efter ca 25-30 min. Sätt larm var tionde minut för att öppna luckan och släppa ut fukt och blanda om så att den får en jämn färg. Låt svalna och blanda in torkade frukten/bären. Förvara i rengjord burk. Håller ca 2 veckor men tar oftast slut långt innan det! 

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.