kampanj/ Tillbehör/ Vego

Repetera | Zucchiniplättar

Det här med att få barn att äta något nytt kräver tålamod och repetition. Vi har lyckats vända några riktiga bläää till mmm genom just de två framgångsfaktorerna. Sisådär 10-15 gånger sen så.

Det handlar ofta om konsistens då smaken i sig lika gärna kan smaka som något de ätit förut. Som dessa zucchiniplättar med smak av ägg, örtsalt och smör. Egentligen så är inte konsistensen så annorlunda heller om man jämför med bröd, plättar etc. Det är ju grönt i och då blir det ju misstänksamt.
De jublade inte direkt men åt på. De här är riktigt praktiska som alternativ till ris, pasta, potatis eller annat tillbehör som man kanske vill fasa ut eller dra ned på. Dock repetera repetera repetera för goda är de!

Zucchiniplättar

Serves: ca 6 st
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • * 1/2 normalstor zucchini
  • * 1/2 tsk lökpulver
  • * örtsalt
  • * 1 ägg
  • * 1 msk kokosmjölk eller vispgrädde
  • * 1 msk kokosmjöl alt potatismjöl
  • * 1/2 tsk bakpulver
  • * fett att steka i såsom kokosolja, talg, smör eller ghee

Instructions

1

Riv zucchinin och stek den lätt under omrörning för att ånga ur vatten.

2

Vispa upp ägget med mjölken/grädden och vispa sedan i mjöl och bakpulver.

3

Blanda i kryddorna.

4

Häll i zucchinin när den vätskat ur sig och blivit lite mjukare men inte för mjuka då geggar det bara ihop sig.

5

Blanda runt i äggblandningen och klicka ut och platta till i en stekpanna med generöst med fett med medelvärme.

6

Vänd när de fått färg och stek på andra sidan.

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.