Hoppas ni har haft en fin midsommarhelg! Vi startade vår midsommar med ursmarriga crepes. Jag har hittat en nya kompisar i köket. Arrowrot och tapiocastärkelse!
Båda är glutenfria och är vanligt förekommande i paleorecept. Crepes och pannkakor blir härligt sega precis som om de bakats på vetemjöl. Vi fick över några och de var lika goda och sega dagen efter så perfekt på utflykten.
Jag hade ju utlovat någon typ av midsommartårta men min blev inte tillräckligt bra och det fanns ju gott om smarriga recept så det räckte och blev över lagom till Sveriges största högtid. Jag hoppas dock att det här receptet blir en ny sommarfavorit hos er.
Tyvärr så är det inte helt enkelt att hitta arrowrot i någon större mängd utan att det blir dyrt. Dock är alternativet att använda tapiocamjöl/stärkelse. Jag har nu laborerat runt på receptet nedan och gjort mer traditionella pannkakor av dem på just tapioca. Den inhandlades på ICA Kvantum och stod i hyllan för glutenfritt (thailändskt ursprung och i större påse)
Till de här godingarna blev det Garants kokosmjölk stavmixad ihop med tinad hallon och lite mango.
Paleocrepes
Ingredients
- * 2 dl arrowrot alt. tapiocamjöl/stärkelse
- * 2,5 dl mandelmjölk
- * 3/4 msk bakpulver
- * 4 ägg
- * 2 msk honung alt lönnsirap alt sötströ
- * 1/2 tsk vaniljpulver
- * 2 msk kokosolja eller ghee (flytande)
- * Ghee, smör eller kokosolja till stekning
Instructions
Värm en mindre stekpanna medan du mixar alla ingredienserna väl.
Häll ut ett tunt lager i pannan och dra runt med en spatel för att fördela jämnt.
Det tar bara någon minut på varje sida så är de klara.
Vik dem som en crepes och lägg på en tallrik i ugnen tills alla är färdigstekta.
Njut med vispad kokosgrädde, vispgrädde, bär, något nötsmör, kokosflingor etc.
No Comments