Nu ni! Nu är det dags igen. Vi har packat, laddat alla paddor, telefoner etc. och tömt kylen. Mot vår pärla i Palma!
Det där med att tömma kylen. Vi njuter av de sista bitarna av något jag tror får epitetet min goaste skapelse denna sommar. Lagom till semestern så delar jag den givetvis med er!
Vem gillar inte kladdkaka?! Jag lyckas tyvärr ofta göra dem en aning för torra men denna blev lagom kladdig när den fått stå svalt och sätta sig. Tror att smakens hemlighet är espressopulvret jag hade i. Det blev riktig chokladbollssmak!
Det här får bli sista receptet innan sommaruppehållet. Det blir nog lite praktiska tips på utflyktssnacks, snabba luncher och enkla middagar och liknande under semestern men då får ni hänga med på Instagram istället.
Ha en finfin sommar!!
Kladdkaka
Ingredients
- * 4 ägg
- * 1/2 dl kokosmjölk
- * 1 dl mandelmjöl
- * 1/2 dl kokosmjöl
- * 3 msk kokosolja
- * 1 dl ghee alt smält smör alt kokosolja
- * 1 tsk bakpulver
- * 3/4 dl sötning såsom sötströ, honung, lönnsirap, kokossocker(om ni vill ha en riktigt söt kaka så ta 1 dl)
- * 1 tsk espressopulver
- * 1 krm malen kardemumma
- * 2 krm vaniljpulver
- * en nypa salt
- * 3 msk kakao
- * bakplåtspapper och springform
- * vispgrädde eller kokosgrädde
Instructions
Sätt ugnen på 175C.
Vispa äggen poröst.
Blanda i en kastrull flytande ghee/smör/kokosolja med sötningen, kaffet, vaniljpulvret och kakaon och låt det värmas en aning så att det blandar sig väl.
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda i fettblandningen i äggen.
Vispa sedan i torrvarorna.
Kläm fast bakplåtspappret i formens botten.
Smöra insidan på formen och fördela smeten däri.
Grädda i ugnen max 10 min.
Ställ svalt ett par timmar så att den sätter sig.
Servera med grädde.
No Comments