Blev sugen på en chokladmousse men tvekade en aning då den ska hinna sätta sig. Det gick dock ganska fort och att vispa ihop denna mejerifria goding är dessutom gjort på ett ögonblink. Hoppas ni gillar denna lika mycket som vi!
Mejerifri chokladmousse
Ingredients
- * 3 dl kokosmjölk
- * 1 krm vaniljpulver
- * 2 msk sötströ
- * 1 tsk espressopulver (valfritt men det blir väldigt gott)
- * 3 msk kakao
- * 1,5 gelatinblad
Instructions
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och låt sjuda i ca 5 min.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ned det så att det löses i kastrullen.
Fördela mjölken i fyra mindre portionsskålar eller glas. Ju grundare och bredare desto snabbare stelnar det.
Låt stå i kylskåp minst 2 h. Servera gärna med bär och/eller riven choklad.
No Comments