Nu snurrar det på i en lite för hög fart tycker jag. Kanske alla aktiviteter, skolrutiner, jobbet som nu har lagt in stora höstväxeln etc. Inte mycket tid över. Då kontrar man med egen ketchup tydligen.
Mat är annars något vi under pren fått rutin på att prioritera och planera för. Inte sagt att det är enkelt men snurrar man runt på ett antal rätter och en bas att stå på vad gäller råvaror hemma så kommer man väldigt långt på det.
Igår blev det tinade färdigplattade högrevsburgare som inhandlats på extrapris häromveckan. Inga konstigheter i dessutom. Heja ICA. När det är genvägarnas kväll så blir det Lallerstedts aioli. Visserligen rapsolja (vi undviker processade vegetabiliska oljor så långt vi kan) i men i övrigt hyfsat tillsatsfri. Nu fick jag dock ett infall och ville göra något ketchupliknande. Ganska nöjd med utfallet och tog i lite på sötningen för dottern och dotterns kompis skull.
Om det tog lång tid? Ungefär så lång tid det tog att, vända burgarna i pannan, duka, fixa lite gröna tillbehör och tjata barnen till bordet.
Ketchupsås
Ingredients
- 2 dl passerade tomater
- 1/2 dl vatten
- 1/2 tärnat äpple
- 2-3 torkade aprikoser
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten rödlök
- 1/2 tsk örtsalt
- 1 msk tamarisoja
- frivilligt (1/2 tsk sesamolja)
- Stavmixer
Instructions
Tärna lök, äpple och aprikoser.
Tillsätt tillsammans med pressad vitlök och övriga ingredienser i en kastrull.
Låt puttra i ca 10 min.
Stavmixa det slätt och häll upp i en glasburk.
Kyl ned den snabbt i frysen ca 10 min.
No Comments