Skulle ni vilja fasa ut gluten där hemma? När vi startade med att äta glutenfritt så var boken ”Nytt bröd” en så bra inspirationskälla.
Bröd är något som är svårt att fasa ut för barn med tanke på att det finns överallt annars. Ibland fungerar LCHF bröd dvs ofta med mycket ägg men barnens favoriter är faktiskt båda från denna bok, varav denna limpa är en vidareutveckling på ett av dem.
Den är väldigt lik den limpan man själv växte upp med – Skogaholmslimpan. Det är visserligen sötning i den men jag tycker det ändå är en bra startlimpa då man oftast inte kan byta ut till något barnen varken känner till i smak, utseende och konsistens. En förändring i taget.
Falsk skogaholmslimpa
Ingredients
- 20 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 tsk salt
- 200 g bovetemjöl
- 50 g potatismjöl
- 70 g durramjöl
- 30 g honung
- 2 tsk brödkryddor
- 30 g psylliumfröskal
Instructions
Rör ut jäst och honung/sirap i vätskan noga.
Blanda i övrigt och psylliumfröskal på slutet.
Låt jäsa 2 h under plast.
Forma degen till en limpa på en bakplåtsspappersklädd plåt.
Sätt ugnen på 200 C.
Låt limpan vila på plåten ca 20 minuter.
Grädda i 35-40 min.
Låt svalna helt innan du skär i den. Skär gärna upp och frys in för att fram och rosta.
No Comments