Muffins är ju gott till fika. Dock kan det med rätt ingredienser utgöra ett perfekt alternativ till frukostsmörgåsen. Med ägg, kokosolja och kokosmjölk har du protein och nyttiga fetter.
Jag sötade med osötad päronmos och lite honung. Nötfri är de då endast kokosmjöl använts tillsammans med fiberhusk.
Kardemummamuffins nötfria
Ingredients
- * 3 ägg
- * 1dl kokosmjölk
- * 1 tsk fiberhusk
- * 1krm vaniljpulver
- * 1 dl kokosmjöl
- * 1 tsk bakpulver
- * 1 nypa salt
- * 1,5 dl osötad äppel eller päronmos
- * 1/2 tsk malen kardemumma
- * 1 msk honung eventuellt
- * 1/2 dl smält ghee, smör eller kokosolja
Instructions
1
Sätt ugnen på 175C.
2
Vispa äggen poröst.
3
Blanda i smält fett och fruktmos.
4
Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop allt.
5
Låt stå 5 min och fördela sedan i muffinsformar.
6
Grädda ca 30 min i ugnen och låt svalna helt.
No Comments