Några få vita dagar men med ett snödjup man bara kan drömma om, har naturen bjussat oss på. Då förs tankarna ofta till en kopp värmande varm choklad.
Det är ingen dum idé om man gör sin egen. Avråder er starkt till köpechokladen med alldeles för mycket konstlat socker och tillsatser och det får fort att vispa ihop själv. Jag tar hälften carobpulver. Ett malet frö som liknar väldigt på kakao men är mer kolaaktigt och naturligt söt. Finns i välsorterade mataffärer och jag har själv en burk från Renee Voltaire.
Varm choklad
Ingredients
- 3 dl valfri nötmjölk
- 2 dl kokosmjölk alt vispgrädde
- (Ni kan fritt blanda de två egentligen)
- 1,5 msk kakao
- 1,5 msk carobpulver
- 2 msk honung eller lönnsirap (alt mer om så önskas)
Instructions
Vispa ihop allt i en kastrull och servera. Gärna med vispad grädde till.
No Comments