Ischoklad brukar ju höra julen till. För er som fortfarande köper hem det silvriga paketet med kokosfett så är det dags att byta ut det mot kokosolja istället. Det silvriga paketet innehåller en produkt som är enormt processad och bör få hålla sig långt från hyllorna med livsmedel egentligen. Snälla byt ut och undvika att era små får i sig det häxgiftet. Ryser av bara tanken…
Alternativet, lika enkelt recept, är att istället ta den nyttiga kokosoljan. Det blir en ischoklad som jag tycker barnen gott kan stoppa i sig ett par extra av. Både för det nyttiga fettet och den antoixidantrika chokladens skull. Smaksätt gärna med bär eller kokosflingor istället för sötning. En skvätt grädde i är också ett gott alternativ för en ljusare variant.
Barnen gillade mina varianter med kaffe och mint. Min favorit är dock med lakritspulver och lite salt i. De försvann i en väldig fart men utan att komma med sockerstirrighet och trötthet i efterhand. Visst är det ett bra godis!?!
Ischoklad
Ingredients
- 50g mörk choklad (minst 70% men testa gärna 85% som även den gick hem hos barnen)
- 2 msk kokosolja
- Ca 10-12 ischokladformar
- Smaksättning såsom lakritspulver, kaffe, kokosflingor, torkade bär, hackade nötter
Instructions
Smält choklad och olja varsamt i vattenbad
tillsätt eventuell smaksättning
häll upp i formarna och ställ kallt
ta fram precis när de ska ätas. de smälter hyfsat fort men bara att ställa in en stund igen
No Comments