Det här recept provade vi i år igen med vissa modifikationer. Gud så goda de blev! För er som testat förut så har jag justerat något på receptet nedan och lite längre i ugnen. De håller länge i kylskåpet om de mot förmodan skulle bli några kvar. Ha en trevlig tredje advent!

Mjuk saffranskaka
Ingredients
- 80 g urkärnade dadlar
- 1 dl kokosmjölk
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 2 msk pofiber
- 1/2 msk honung
- 1 paket saffran
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kokosolja
Instructions
Hacka dadlarna grovt och lägg dem i en kastrull på medelvärme tillsammans med honung och kokosmjölk samt kokosoljan.
Mosa med en gaffel alt. "potatisstompare" så fint du kan.
Tillsätt saffranet och stäng av värmen.
Rör runt ordentligt så att saffranet blandas ut väl
Blanda de torra ingredienserna
Vispa äggen fluffigt
Vänd ned äggen i torrblandningen och blanda väl
Tillsätt dadelröran och blanda ihop väl.
Klä en mindre brödform eller annan fyrkantig mindre form med bakplåtspapper
Häll i och jämna till smeten i formen.
Grädda i ugnen på 150C ca 45 min.
Låt svalna innan du skär i den.
2 Comments
Carina
22 december, 2014 at 19:13Hej!
Har precis bakat Mjuk saffranskaka, den gick hem i stugan kan jag lova…..jättegod!
Tack för recept och inspiration på din fina blogg!
// Carina
Sandra
30 december, 2014 at 00:56Tack Carina och god fortsättning! Vi smaskade på några bitar på julafton t.o.m 😉 Må så gott och gott nytt/ Sandra