Fika/ jul

Saffransgott | Mjuk saffranskaka

Det här recept provade vi i år igen med vissa modifikationer. Gud så goda de blev! För er som testat förut så har jag justerat något på receptet nedan och lite längre i ugnen. De håller länge i kylskåpet om de mot förmodan skulle bli några kvar. Ha en trevlig tredje advent!

 img_6521

Mjuk saffranskaka

Serves: ca 10 st
Cooking Time: < 1h

Ingredients

  • 80 g urkärnade dadlar
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 1/2 msk honung
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kokosolja

Instructions

1

Hacka dadlarna grovt och lägg dem i en kastrull på medelvärme tillsammans med honung och kokosmjölk samt kokosoljan.

2

Mosa med en gaffel alt. "potatisstompare" så fint du kan.

3

Tillsätt saffranet och stäng av värmen.

4

Rör runt ordentligt så att saffranet blandas ut väl

5

Blanda de torra ingredienserna

6

Vispa äggen fluffigt

7

Vänd ned äggen i torrblandningen och blanda väl

8

Tillsätt dadelröran och blanda ihop väl.

9

Klä en mindre brödform eller annan fyrkantig mindre form med bakplåtspapper

10

Häll i och jämna till smeten i formen.

11

Grädda i ugnen på 150C ca 45 min.

12

Låt svalna innan du skär i den.

2 Comments

  • Reply
    Carina
    22 december, 2014 at 19:13

    Hej!
    Har precis bakat Mjuk saffranskaka, den gick hem i stugan kan jag lova…..jättegod!
    Tack för recept och inspiration på din fina blogg!
    // Carina

  • Reply
    Sandra
    30 december, 2014 at 00:56

    Tack Carina och god fortsättning! Vi smaskade på några bitar på julafton t.o.m 😉 Må så gott och gott nytt/ Sandra

  • Leave a Reply

    Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.