Idag har vi njutit av god vörtlimpa till både frukost och som tillbehör till lördagssoppan. Laborerade fram ett nytt recept som blev kanonbröd på första försöket. Naturligt glutenfritt men inget lågkolhydrat. Det är ju speciellt med de juliga kryddorna men barnen gillade det verkligen!
Vörtbröd (naturligt glutenfritt)
Ingredients
- 25 g jäst
- 5 dl mjölkdryck (jag blandar kokosmjölk med vatten)
- 75 g sirap (jag tog dadelsirap)
- 1/2 tsk brödkryddor
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk kryddnejlika
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk pomeranskrydda
- 250 g teffmjöl el. durramjöl el. bovetemjöl alt en blandning av dessa
- 1 dl pofiber
- 1,5 dl psylliumfröskal
Instructions
vispa ut jästen i mjölken
tillsätt kryddor och sirap och vispa ut
vispa ned teffmjöl och pofiber
vispa ned psylliumfröskal sist (noga med att vispa under tiden för att slippa klumpar
placera ett bakplåtspapper i en avlång brödform
bred ut degen
täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 h
grädda i ugnen på 150C ca 1h - 1h 15 min
låt svalna helt innan ni skär i det
No Comments