Baka/ glutenfritt/ jul

Vörtflirt fungerade | Vörtbröd

Idag har vi njutit av god vörtlimpa till både frukost och som tillbehör till lördagssoppan. Laborerade fram ett nytt recept som blev kanonbröd på första försöket. Naturligt glutenfritt men inget lågkolhydrat. Det är ju speciellt med de juliga kryddorna men barnen gillade det verkligen!

Vörtbröd (naturligt glutenfritt)

Serves: 1 bröd
Cooking Time: > 1h

Ingredients

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölkdryck (jag blandar kokosmjölk med vatten)
  • 75 g sirap (jag tog dadelsirap)
  • 1/2 tsk brödkryddor
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk pomeranskrydda
  • 250 g teffmjöl el. durramjöl el. bovetemjöl alt en blandning av dessa
  • 1 dl pofiber
  • 1,5 dl psylliumfröskal

Instructions

1

vispa ut jästen i mjölken

2

tillsätt kryddor och sirap och vispa ut

3

vispa ned teffmjöl och pofiber

4

vispa ned psylliumfröskal sist (noga med att vispa under tiden för att slippa klumpar

5

placera ett bakplåtspapper i en avlång brödform

6

bred ut degen

7

täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 h

8

grädda i ugnen på 150C ca 1h - 1h 15 min

9

låt svalna helt innan ni skär i det

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.