Har gjort några varianter på fläskpannkaka men den här är nog vår favorit. Innehåller färskost och det kanske var tricket. We like oopsies där det är en avgörande ingrediens så jag anar ett mönster.
Lilltjejen blev så förtjust att hon åt den till middag, mellis och frukost! Vi kommer överens om att nästa gång det är picknick-dags så gör vi en generös form…
Fläskpannkaka
Ingredients
- 4 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 1 dl finstrimlat stekfläsk (kan finnas färdighackad)
- Salt
- 2 msk smör
- 100 g cream cheese
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl riven gräddost (valfritt)
Instructions
Sätt ugnen på 150C
Vispa ägg och färskost fluffigt
I en mindre ugnsfast form, sprid ut fläsket och stek i ugnen ca 10 min eller till den fått färg
Lägg ned smör i den varma panna och låt smälta ut
Vispa ned fiberhusk och bakpulver och smaka av med salt
strö eventuellt ost över fläsket och sedan häll över smeten
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
No Comments