Blev inspirerad till att göra pannkaksmuffins av den inspirerande bloggen superfoodsweden häromveckan. Dock så kunde jag ändå inte låta bli att justera något i deras recept. Mindre sött och mer mot nötmjölshållet blev det. Pannkaksfluffiga blev de faktiskt ändå tack vare generöst med bakpulver misstänker jag. Dessa åkte ned i picknickkorgen på förskolans dag. Tyvärr hamnade de flesta i vuxna magar då det för barnen var mer intressant med salt pinnar och mer sötare godsaker som andra bjöd på. Då faller det sig naturligt att vår mat inte blir lika lockande. Tyvärr så blir det som mest uppenbart på skol och dagistillställningar. Då är det som sagt svårt att konkurrera mot socker, halvfabrikat och processad mat som för många är enklast att stoppa ned i korgen.
Våra barn vet dock väl varför de senare var både gnälliga och hungriga och åt förnöjt av både äggsmör, fet yoghurt och nötter. ;o)
Fluffiga blåbärsmuffins
Ingredients
- 1 dl nötmjöl såsom mandel
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl kokosmjölk
- 3 ägg
- 1 dl frysta blåbär
- 1 nypa salt
- ev sötning 1-2 msk
Instructions
Vispa ihop ingredienser väl.
Rör i frysta blåbär sist
Häll upp i muffinsformar
Grädda i ugnen ca 15-18 min i 175C.
Låt svalna.
No Comments