Ursäkta ett till muffinsrecept men måste ju dela med mig av en kladdigare variant denna gång. Den baseras på mitt kladdkakerecept som för övrigt är en favorit hos oss.
Allt hänger ju på ingredienserna! Visst kan man få äta muffins till frukost. Muffins som är ett universum ifrån de klassiska med socker och mjöl och som traditionellt är fika och fest (eller tja det verkar ätas i tid och otid nuförtiden tyvärr).
Med ägg, kokosgrädde, ghee, kakao, mandelmjöl så har barnen fått i sig en grymt bra start på dagen. Protein från ägget, nyttiga livsviktiga fetter från ägget, ghee och kokosgrädden. Dessutom ökar även mandeln fettnivån men bidrar med bra mineraler.
Med kokosgrädde och ghee kan de dessutom ätas av de som är känsliga mot laktos då ghee är ett avkok av smör där så gott som all laktos och mjölkens protein kokas bort.
Lite sötning behövs dock för att de ska accepteras. Jag valde denna gång sötströ för inte påverka blodsockret.
För er som inte riktigt kan vänja er med att njuta av den till frukost. Detta är en riktig treat som passar finfint till fredagsmyset.
Kladdkakemuffins
Ingredients
- 3 ägg
- 2 msk sötströ
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mandelmjöl
- 1/2 kokosmjöl
- 2 msk kakao
- 1 krm espressopulver(kan uteslutas med är en riktig smakhöjare!)
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm kardemumma
- En nypa havssalt
- 1/2 dl kokosolja och ghee (går bra med det ena eller det andra
Instructions
Vispa äggen fluffigt.
Låt ghee/kokosolja bli flytande under svag värme i en kastrull.
Rör i espressopulvret och vanilj samt sötning i kastrullen.
Blanda övriga torra ingredienser i en skål.
Rör i de torra ingredienserna i de fluffiga äggen.
Vispa sedan i fettet.
Fördela i muffinsformar som man sedan kan äta direkt ur dvs gärna siliconformar.
Grädda i ugnen i 10 min
Låt svalna något och ät direkt ur formarna!
No Comments