Barnen är lite svåra matmässigt på morgonen just nu. Svår balans då man vill att de ska få i sig hållbar näring men samtidigt inte göra all världens variationer på morgonen. Jag tar det ofta som en utmaning och försöker komma på rätter de tycker om och samtidigt kan fyllas med näring.
Scones var längesen och förknippas väl inte med att man enkelt kan göra om de till något näringsmässigtbättre. Dessa blev för en annan som inte äter mjöl annars som en dröm. Tjejerna gav de godkänt först men smaskade i sig mer och mer sen 😉
Mjölet blev glutenfritt havremjöl, mandelmjöl och potatismjöl.
Glutenfria scones
Ingredients
- 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk potatismjöl
- 1 dl havremjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- 50 g smör
- 1/2 tsk salt
- 1 ägg
- 1 dl kokosmjölk eller grädde
- 0,5 dl vatten
Instructions
Blanda alla ingredienser, gärna med fingrarna för att fördela smöret ordentligt
dela degen i två och platta ut på bakplåtspapper
Skåra ett kors så att du får fyra delar, nagga gärna med en gaffel
grädda ca 10 min i mitten av ugnen i 175C.
Njut med smör!
No Comments