Baka/ Frukost/ Vardagstips

Äggmuffins kanelbulle startade vår dag

Köpte ett gäng inspirationsböcker häromveckan. En blandning av fakta och recept. Jag följer Maria Emmerich som beskriver både en ketogen kost på ett väldigt pedagogiskt sätt men dessutom har gjort kosten och den läkande livsstilen för hela familjen. Både hon och hennes man som båda har gått från ett sjukdomstillstånd. De har två killar som med åren involverats mer i maten och har en ju en väldigt annorlunda kosthållning gentemot den stora massan amerikanska barn. De har dessutom möjlighet att påverka deras skolmat vilket är en stor fördel. Här kommer ett frukostrecept inspirerat av Maria med några justeringar från amerikanska ingredienser. De fick tummen upp och köket doftade ju ljuvligt här på morgonen!

Dessa muffins innehåller mycket protein och fett som håller er och barnen mätta länge och ert blodsocker riktigt stabilt. Perfekt start!

Äggmuffins kanelbulle

Serves: 8-10 st
Cooking Time: 10 + 15 min

Ingredients

  • 3 hårdkokta ägg
  • 3 råa ägg
  • 1/2 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl flytande kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kollagenpulver (alt 1 msk kokosmjöl)
  • 1 msk sötning (stevia, honung, björksocker)

Instructions

1

Mixa alla ingredienser slätt

2

Förvara i kylskåp till morgonen om man vill förbereda innan

3

Sätt ugnen på 175C

4

Fördela smeten i muffinsformar gärna i en muffinsplåt för formens skull då smeten är ganska flytande

5

Grädda ca 15 minuter

6

Ha en ljuvlig morgon!

7

Rek 3 st för vuxna och 1-2 till barnen

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.