efterrätt/ jul

Juldessert. Om det finns plats för det.

Pannacotta är en så tacksam dessert. Jag har senast igår bjussat på juliga varianter på jobbet. Igår blev det ett gäng miniportioner med pepparkakssmak och några med saffran.

Pepparkaka är nog mer favoriten hos de små så nedan har ni ett recept som därmed kan passa som avslutning på julbordet till alla. Dessutom kul att kunna servera i miniglas såsom snapsglas så får man en lagom liten portion efter att ha plöjt bordet på mer matigt gott.

Den här är även mejerifri och istället gjord på kokosmjölk. Grädde med lite yoghurt är också gott som bas och ger en mer syrlig smak. Vispgrädde bara kan ersätta basen om man inte vill ha en aning kokossmak. Det ska jag testa till jul med en ny smak!

Pepparkakspannacotta

Serves: 6-10
Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 krm vanilj
  • 1/2 dl sötning (jag hade sötströ med förslagsvis honung)
  • 1/2 msk gelatinpulver
  • Snapsglas eller mindre koppar

Instructions

1

Blanda ihop kryddorna

2

I en kastrull värm upp mjölken och vispa ned sötning och kryddor

3

Tillsätt gelatin, antigen blötlagd innan, eller direkt i beroende på sort (vi har nyttotekets gelatin)

4

När allt är blandat och fått småsjuda några minuter häll upp i portionsskålar såsom snapsglas eller små koppar

5

Servera gärna med pepparkakssmul ovanpå och en klick grädde

No Comments

Leave a Reply

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.