Välkommen! Vår familjs hälsoresa

Hej! Sandra Owe är mitt namn. Jag, en hälsomedveten tvåbarnsmor, licensierad kostrådgivare LCHF/PALEO driver eget företag som IT-konsult. Jag bor med sambo och mina två döttrar i Stockholm och har genom kosten läkt min IBS. Idag äter hela familjen så ren och naturlig mat som möjligt.

IBS, ALLERGIER OCH INFLAMMATiONER

Mitt stora intresse för medveten mat och hälsa tog sig en ny dimension när jag för ett par år sedan blev kvitt min IBS-liknande onda, uppblåsta mage och tarmar. Efter att vi slutat med mejeriprodukter samt gluten så var alla mina magkrämpor puts väck på ett par veckor. Puts väck var även min sambos pollenallergi samt inflammerade leder och muskler sedan årtionden tillbaka. Samma fenomen med vår äldsta dotters toalettproblem tillika öroninflammationer.


Vi undviker idag så långt det går mat som anses vara inflammerande för oss. Där finns det starka samband till både gluten och mjölk. Tillika allt processat och onaturligt som våra kroppar inte är byggda för att ta emot. 


Vi har under många år läst på om vad som kan läka kroppen och hur man långsiktigt kan förebygga skador, sjukdomar och inte minst moderna sjukdomar som verkar komma som ett brev på posten för den moderna människan. Min sambo har ett förflutet som naprapat och elitidrottsman tillika goda kunskaper om kroppen. Jag har ett brinnande intresse för mat och matlagning. Jag är utbildad kostrådgivare inom lågkolhydratkost/LCHF/Paleo hos Paleo Institute. Denna kombination gör att vi kompletterar varandra väl i att få en sund vardag för hela familjen.

NATURLIG KOSTFILSOSOFI I EN ONATURLIG VÄRLD

Vi lever givetvis i en social tillvaro där detta inte alltid går att utöva fullt ut. Såsom på dagis, middagar etc. Vi försöker dock leva efter en 80/20-princip och har tron på att ger vi våra kroppar naturlig mat som vi är avsedda till att äta så kommer vi långt på det. Vi ber inte heller om specialkost när vi är bjudna på middag utan tar tacksamt emot det som bjuds. Något vi också är tydliga med till våra barn. Mat och viktigheten av att vi förser kropp och knopp med det kroppen mår bra av, är ett central samtalsämne i vår familj och barnen vet vad vi äter och inte. De har fått lära sig varför vi gör det så för dem så är det inte konstigt även om det liksom andra barn gärna äter socker och kolhydratrika godsaker när de får chansen. 


Vi tycker också om nybakat frasigt bröd och andra godsaker baserat på kombon spannmål, fett och socker. Men idag blir det sällan vi väl unnar oss. När vi väl gör det, såsom på fest eller på resa, då njuter vi den korta stunden även om vi vet att magen reagerar och kroppen ömmar i ett par dagar efter det. Vi vet konsekvenserna av det och mestadels av tiden så väljer vi bort det till förmån för att må bra i vår vardag.

NATURLIG MAT TILL HELA FAMILJEN. PÅ RIKTIGT.

Jag har saknat en blogg som fokuserar på familjen. Det kryllar av bloggar, informationskällor, inspirerande glossande livsstilsmagasin som ger tips, inspiration och färgglada recept på allt möjligt nyttigt. Sällan är detta något som små barn gärna stoppar i munnen. Som vuxen kan vi dessutom äta något vi inte är särskilt förtjusta i men vi gör det för hälsans skull. Det gör inte barn. Därav så behöver man vara både uppfinningsrik, ha tålamod och kunskap om ingredienser och livsmedel för att kunna servera EN näringstät måltid och inte en barn och en vuxenversion. Dessutom anser jag det enormt provocerande att man som vuxen tänker på sin hälsa, vad man sätter på bordet och köper in alla möjliga nyttigheter och sedan låter barnen äta något man själv väljer bort, som man anser dåligt för en själv att äta. Därav min motivation till denna blogg.


Jag hoppas kunna ge er inspiration till att skapa en hälsosam, läkande vardag i era familjer och uppskattar gärna en dialog och frågor från er läsare.


Väl mött och var rädda om er!

Den här sajten använder cookies. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du därmed sajtens cookie-användning.